Coronabucketlist

Morgen is het 1 februari, de start van een nieuwe maand. Ook de 11e maand van een veel te lange 'pauze' in ons leven. Ons hele sociale leven staat sinds maart 2020 op zijn kop, de ene kan daar al wat beter mee omspringen dan de andere en de een weet zijn dagen al wat beter te vullen dan de ander.


Om jullie een beetje te helpen tijdens deze lege periode, heb ik een kleine coronabucketlist opgesteld die jullie inspiratie geeft om de dagen te vullen.


"Wat kan je nu in een bucketlist zetten als je nergens naartoe mag en in je bubbel moet blijven?" zullen jullie nu wel denken, wel, dit!


- Bezoek minstens 3 verschillende bossen voor een flinke wandeling en maak er leuke gezinsfoto's.

- Verzamel al de foto's die je tijdens de coronaperiode al hebt gemaakt en maak er een heuse collage van, je kan deze collage aanvullen met foto's ,die in de (hopelijk korte) tijd die we nog moeten doorspartelen, neemt. Zo heb je die ene collage waar je aan je (achter-) kleinkinderen kan vertellen hoe de tijd van vroeger was en hoe goed ze het wel hebben ;-)

- Grijp je kinderen (of knuffelcontact) bij de arm en spring op de tiktok-trend! Daag jezelf uit en word een echte ster.

- Haal je beste quizkant boven en knutsel een quiz in elkaar, stuur je vrienden of familie een uitnodiging en organiseer een virtuele quiz!

- Maak een lijstje met wat je nog allemaal wil doen van zodra we corona in de hand hebben en we ons normale leven terug mogen opnemen.

- Zoek een workout op online en schud al die coronakilootjes eraf!

- Schrijf een brief of een zelfgeknutselde postkaart naar vrienden of familie, geef hen een inkijk van hoe het er in jouw bubbel aantoe gaat.

- Stippel een hele reis uit die je wil maken van zodra het weer kan/mag.

- Leer een andere taal, misschien komt Chinees of Spaans je nog wel van pas?

- Ga op zoek naar een nieuwe hobby of sport die je nog nooit hebt gedaan en na de coronaperiode toch eens wilt gaan proberen.

- Maak een 'ik-zit-in-mijn-kot-muzieklijst op Spotify met al je favoriete feelgood-muziek zodat je alles eens van je af kan schudden wanneer je een dipje hebt of gewoon om die weekends toch dat tikkeltje feestelijker te laten verlopen!

- Bezoek een plaatselijk bloemen- of tuincentrum en haal bloemen of zaadjes om je tuin binnenkort lenteproef te maken!

- Doe iets voor je buren: breng hen een paar mooi versierde cupcakes, zet een kaartje of een bloemetje voor de deur, schrijf hen een brief, ... Toon hen dat je er bent voor hen!

- Stippel een heuse wandel- of fietszoektocht uit voor familie/vrienden en daag hen uit om deel te nemen.


Oh ja... en nu je toch tijd hebt, doe al die klusjes eens waar je nu wél de tijd voor hebt! Mest de garage eens uit, hou kuis in je kleerkast, verf dat ene kamertje dat maar niet afgeraakt, repareer die lamp die maar niet vervangen wordt, ...En hopelijk mogen we dan weer snel doen, gaan en staan waar we zin in hebben! Nog eventjes volhouden, we komen er wel!


Stay safe!


Lieve groetjes,

Silke


PS: wil je de bucketlist graag afdrukken op aan je koelkast te hangen? Hieronder vind je de link!


CORONA BUCKETLIST
.pdf
Download PDF • 7.77MB


10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven